Vanliga frågor och svar om att renovera badrum.

Att renovera badrummet förhöjer livskvaliteten nämnvärt. Därför är det kanske inte så konstigt att detta utrymme är det populäraste renoveringsprojektet. Eftersom det är fråga om ett våtutrymme är det bäst att låta ett proffs göra jobbet.

Allerskog & Krantz har erfarenhet av att renovera i Stockholm sedan 1975. Vill du bolla idéer kring att renovera badrum eller få en offert direkt?

För att göra det lite lättare för dig inför din badrumsrenovering har vi här sammanställt svar på de vanligaste frågorna.

Vad kostar det att renovera ett badrum?

Vi utgår alltid från arkitektritningar vid kostnadsberäkningar. Priset baseras mycket på materialval och specialanpassningar.

Hur ofta bör man renovera badrum?

Många väljer att renovera sitt badrum åtminstone vart 20:e år. Mycket längre än så bör du inte vänta för att minska risken för fukt och fuktskador. Hur ofta du bör renovera badrummet beror annars till stor del på hur många som använder det och hur ofta. Hur väl du tar hand om ditt badrum och hur väl du vädrar ut det påverkar också livslängden.

Hur lång tid tar det att renovera ett badrum?

Ett normalstort badrum med klinker och kakel brukar ta cirka tre till fyra veckor att renovera.

Vem får renovera badrum – vad kan man göra själv?

Vem som helst får renovera badrum, men ibland ersätter försäkringsbolaget bara eventuell skada ifall det är fackmannamässigt utfört. Bor du i lägenhet kan bostadsrättsföreningens stadgar också reglera ifall du får renovera badrummet själv.

Vi renoverar badrum i Stockholm med omnejd

Allerskog & Krantz renoverar badrum – stora som små i Stockholm och skärgården. Vill du ha förslag på pris?